Wolf Education & Research Center Winchester, Idaho

Two handicapped accessible toilet rooms and a utility room are located above the ACQ treated permanent wood daylight basement in which the Phoenix PF-201s are installed. The entire north facing roof is glazed with double-walled Lexan (polycarbonate) to provide well-lighted toilet rooms (photo, below left).

Also glazed with Lexan, the south facing roof contains photovoltaic panels and solar heat collectors. Decks and railings are constructed from TREX plastic lumber for additional resistance to weathering.

Energy efficient lights above each door turn on automatically in the evening to illuminate the decks and ramps. Lights in the toilet rooms are controlled by occupancy sensors. Gutters collect rainwater which is piped to a cistern in the basement. Water from the cistern is pressurized to aid maintenance workers in cleaning the toilet rooms.